Renderings and photos courtesy of



Final Report

Click the thumbnails below to view PDFs

Full Final Report

Executive Summary

Report Only

Appendices Only


The final report contains an overview of the existing Roberts Pavilion as well as the redesign of the building in reinforced concrete. The structural redesign was broken into two main parts: the gravity system and the lateral system. Redesigning the gravity system consisted of two-way slabs and column design. The lateral system was redesigned to incorporate shear walls and moment frames.

Two breadths were also done in addition to the structural depth. These consisted of an acoustics study and a cost and schedule analysis. The switch from steel to concrete had a large impact on both the acoustics and the construction of the building.

For a short description of the work contained in the report, view the executive summary above. Additional links are provided to the report as well as the appendices separately.