FINAL REPORT

Click here to download the full report.

Click here to download Executive Summary.

 

 

 

 

 

 

This report details the procedures and results associated with design changes made to the Envirocenter Phase II, a building in Jessup, MD. Changes to the mechanical system were moving from a mixing ventilation/VAV system to a displacement ventilation + chilled ceiling approach. Additionally, changes to the structure were considered to accommodate changing loads as well as a look at how these proposed changes would impact the architecture of the building.

Note: While great efforts have been taken to provide accurate and complete information on the pages of CPEP, please be aware that the information contained herewith is considered a work-inprogress for this thesis project. Modifications and changes related to the original building designs and construction methodologies for this senior thesis project are solely the interpretation of Christopher Lorenz. Changes and discrepancies in no way imply that the original design contained errors or was flawed. Differing assumptions, code references, requirements, and methodologies have been incorporated into this thesis project; therefore, investigation results may vary from the original design.

This page was last updated on Wednesday, April 4 2012
Click Here!